12/10 We are back.

Vi anlände tillbaks till vårt hem i tisdags den 9/10. Vi avreste från Sverige redan på Söndagen och hade 2 dagar i Orlando där vi kunde vila upp oss. Hitresan blev därmed lite mindre tröttande än när vi flög till Sverige i våras.

Skepparen väntar på förbeställd taxi.

Allt stod bra till med Trud. Inget mögel fanns ombord vilket vi är tacksamma för. För att förhindra det har vi haft en liten avfuktare igång hela tiden vi varit borta.

De 2 senaste dagarna har vi försökt att få lite ordning på saker som belamrat ruffen. Vi hade ju också med oss 2 stora resväskor. När vi checkade in på Landvetter vägde den ena 25 och den andra 19,5 Kg. Vi hade tur och dom brydde sig inte att det var övervikt på den ena. Vid uppehållet i Orlando gjorde vi en liten redisposition mellan väskorna och när vi checkade in igen för att flyga ner till Trinidad vägde dom 49,5 och 47 lb. Perfekt då gränsen nu var 50 lb. Därmed sparade vi ca. 1000 kronor.

Nu har vi i alla fall fått segel, sprayhood och bimini på plats så att man kan börja röra sig inne i båten. Det är nästan olidligt hett här så här års så vi har fått installerat en AC på pliktluckan så att man kan gå in och svalka sig emellanåt. Vi har 33 grader i ruffen som känns behagligt. Vi anlände på eftermiddagen till Trinidad så första natten fick vi sova utan AC och konstigt nog sov vi bra utan den. Vi lider ju av en viss tidsomställning också så man är väldigt pigg tidigt på morgonen, vid kl 0200 eller så.

Under de kommande dagarna skall vi fortsätta med att iordningsställa båten och hoppas kunna sjösätta om ett par veckor.

Det här inlägget postades i Långsegling.. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till 12/10 We are back.

 1. Magda skriver:

  Ska bli kul att följa er igen efter uppehållet.

 2. Weidruparna@icloud.com skriver:

  Hej på er!
  Ska bli spännande att följa era vidare äventyr! Hälsningar från Cecilia och Håkan på Relief

 3. Weidruparna@icloud.com skriver:

  Hej på er!
  Spännande att följa era vidare äventyr. Må gott och lev väl!
  Hälsningar från Cecilia och Håkan på Relief

 4. Bo Sundestrand skriver:

  Roligt att höra att ni är på gång igen.
  Vänta nu ut orkanerna så ni inte råkar illa ut, men ni är väl söder om dessa eller ?

 5. Håkan skriver:

  Hej.

  Ser fram emot era seglingar (längs US östkust?) och era kommande äventyr.

  Håkan

  PS Vi såg inte röken av er i Vejby i somras??

 6. Sven-Erik Pettersson skriver:

  Härligt att ni är tillbaka till Trud som säkert ha väntat på er och vill säkert komma i vattnet, för nya äventyr. Har följt Nanny och deras äventyr längs USA och till Sverige, vilken resa! Det skall bli spännande att följa er. Ha det bra och sköt om er.
  Mvh Sven-Erik

  • Hasse skriver:

   Hej Sven-Erik!
   Vi känner Magnus och Liv i Nanny. Vi träffade don i Sines i Portugal. Det roliga med dom var att vi läste om dom i Torslandatidningen och de skulle lämna Sverige första Maj precis som vi hade tänkt oss. Resan och färdvägen var så lika vår tilltänkta att vi undrade om dom inte skrivit fel namn i tidningen.
   /Hasse

Kommentarer inaktiverade.