11/12 Avgång från Tyrell Bay.

Idag lättade vi ankar för att ta oss norröver. Innan vi kom iväg tog jag dingen över till engelsmannen i båten Brisa som hade ankrat strax för om oss och frågade om dom tänkte gå iland under den närmaste timmen eller så. Jo det hade dom planer på men förstod att vi var på gång att ge av oss och förstod vad mitt ärende handlade om.

Den branta backen ovanför marinan.

Det var nämligen så att dom hade kommit in efter oss och lagt sig lite nära så det kunde bli problem för oss att spela hem vårt ankare. Dom tog själva på sig ansvaret för den uppkomna situationen och lovade stanna kvar i båten tills vi hade gått.

Det tar ju en stund att få det sista klart. Man skall in till utcheckningen och få alla papper påskrivna och stämplade hos både tull och immigration. Efter det måste man ta ombord utombordaren från dingen och spänna fast den i pushpitten. Denna gången kommer vi att bogsera dingen för att slippa krångla så mycket. Vi skall checka in till St. Vincent och Grenadinerna i Clifton och att ha den färdig då underlättar ju.

Efter att jag var klar med tull och immigration tog jag en ny vända till engelsmannen och förklarade att det tar en liten stund ytterligare innan vi är klara. Han frågar då om vi skall till Bequia för att fira Jul. Jodå, vi är ett stort svenskgäng som skall träffas där. Då visar det sig att Brisa är den utländska båt som också skall vara med oss. Jag tyckte att jag kände igen namnet. Det stod ju på inbjudan från Think Twice så vi kommer att ses snart igen.

Vi kom iväg vid 9-tiden. Det blir motorgång upp till Clifton på Union Island där vi ankrar och uppsöker ny Tull och Immigration. Det visar sig att det inte är öppet inne i byn så vi får spatsera bort till flygplatsen där det faktiskt går ganska smärtfritt att utföra detta administrativa arbete.

Tillbaks till båten och iväg igen efter lunch. Vi seglar för enbart stor bort till Chatham Bay på östra Union. Mens vi håller på med ankringen noterar vi att Moana ligger i samma vik men vi får ta ett besök bort till dem i morgon bittida. Sedan blir det ett skönt bad i det 26-gradiga vattnet.

Det här inlägget postades i Långsegling.. Bokmärk permalänken.