13/12 Lucia.

Pia tänkte överraska med lussebullar idag. Hon hittar betydligt fler saffranpåsar än vad hon trodde vi hade. De har nog hängt med från Las Palmas men degen blir allt gul så lite substans fanns nog kvar i dom.

Lussebullar mums.

När så degen har jäst och det gör den med besked. Mer än dubbla volymen blir det i det varma klimatet. Så skall ugnen startas. Då visar det sig att även vi och inte enbart Moana får en överraskning. Munstycket i ugnens brännare verkar vara helt tät. Skepparen får rycka ut och degen får jäsa en andra omgång.

Skepparen meckar med spisen.

Efter att det nedre munstycket är rengjort startar ugnen med fin låga och bullarna sätts in men efter 10 minuter strejkar denna igen. Bullarna är ju inte färdiggräddade och det går nu knappast att låta dom jäsa en tredje gång så jag åker över till Moana som ligger 30 meter bort och frågar om vi får låna deras ugn. Inga problem. Tillbaks till Trud och vi lyckas transportera den nu heta bakplåten över till räddarna i nöden.

Bulleverans

Så, när bullarna är genombakta kommer Eva och Tobbe över och vi kan njuta av färska bullar med kaffe tillsammans.

Det här inlägget postades i Långsegling.. Bokmärk permalänken.

En kommentar till 13/12 Lucia.

  1. Sven-Erik Pettersson skriver:

    God jul på er ! Hoppas att det blir en varm och stillsam jul ??. Mvh Sven-Erik

Kommentarer inaktiverade.