25/3 Passerat doldrums

Idag verkar det som att vi kommit igenom stiltjebältena för nu har vi en stabil SE 13-14 knop. Båten går jättefint och vi gör stadigt 6 knop.
Vi har kunnat sova en hel natt utan att behöva springa upp och ta hand om segel när regnskurar med tillhörande vindökning kastar sig över oss. Det har varit en avkopplande dag där vi suttit i sittbrunnen och läst.
Enda problemet är att vi inte riktigt har vant oss vid den höga temperaturen och höga luftfuktigheten. Det är väldigt skönt att sitta under biminin och dess skugga samtidigt som vinden svalkar våra varma kroppar.
Vi beräknar att vara framme i Recife någon gång på torsdag. Om det blir så har vi klarat överfarten från Kap Verde på 14 dagar vilket vi vore väldigt nöjda med. Speciellt med tanke på att vi varit tvungna att passera doldrums.
Dygnsdistans 109 Nm, 538 Nm kvar till Recife.

Det här inlägget postades i RadioBlogg. Bokmärk permalänken.