9/12 Andra advent.

En ganska ok andra advent.

Publicerat i Långsegling. | 1 kommentar

2/12 Vandring.

Idag tog vi en promenad iland. Det var en trevlig vandring även om solen stod högt. Där vi gick var det en hel del skugga men även en skön vind som fläktade. Det märks en betydlig skillnad mot hur det är nere på Trinidad. Där var värmen så tryckande att man inte orkade företa sig någonting under middagstid.

Tyrell Bay med alla båtarna.

Eter vandringen satte vi oss på restaurangen nere vid vattnet och det fick bli en hamburgare och en “Stag”.

En Stag.

Publicerat i Långsegling. | Lämna en kommentar

30/11 Sundowner på Trud.

Idag är det Fredag och då tyckte vi det skulle passa bra med en sundownder i vår sittbrunn så vi bjöd in Moana och Marina till Trud för att avnjuta en drink medans solen går ner. Därav namnet sundowner.

Pia sprang omkring i båten och var förbannad för att det regnade och blåste något fruktansvärt en timma innan gästerna skulle komma men strax innan det var dags så lättade vädret och Pia’s frustration var helt i onödan.

Som vanligt när seglare träffas så här blir det knappast en tyst stund.

Efter att solen gått ner och alla var nöjda var det dags för besättningen på Trud att få sig något annat till livs också. De övriga besättningarna tar sina dingar hem till sig och vi tar vår in till Lazy Turtle där det blir en mycket god pizza.

Vy från sittbrunnen.

Publicerat i Långsegling. | Lämna en kommentar

28/11 Vi lämnar Prickley Bay för Carriacou.

Gårdagens sysselsättning bestod av att plocka i ordning. Efter att man legat still på ett ställe är det ganska mycket som måste plockas undan så började med det redan under gårdagen. Trots det så tog de 2 timmar från att väckarklockan ringde klockan 6 tills dess vi kom iväg.

Vi lättade alltså ankare strax före klockan 8 och hade bestämt att vi skulle gå längs Grenadas västkust. Fördelen där är att man får sjölä och nackdelen att det inte finns så mycket vind. Stundtals försökte vi segla men efter några fruktlösa försök fick det bli maskin upp till norra änden där vi fick fri vind och kunde segla de 2-3 sista timmarna.

Samtidigt som vi är på väg in ser vi den svenska båten Marina strax för om oss. Vi går ganska långt in i viken och ankrar på 4,5 meters djup. I viken skall också Moana ligga men vi har inte sett dem.

Solnedgång efter att vi kommit fram.

Publicerat i Långsegling. | Lämna en kommentar

26/11 Middag på “The Brewery”.

I kväll tänkte vi fira att vi är snart på väg igen norrut och det skulle passa fint med att besöka “The Brewery” som vi hört så gott om från Think Twice.

Det blir en promenad på ca 1 km dit. Det är skönt att gå på kvällen när det är lite svalare. Mycket trevligare än när vi går till mataffären på förmiddagen och återvänder strax före 12.

Väl på plats visar det sig att restaurangen är rock n roll inspirerad. Där står en motorcykel bland ölbehållarna.

Motorcykel bland ölbryggningen.

Vi smakar på ett par olika sorter men man får vara lite försiktig. Alkoholhalten är hög så det kan inte bli mer än 2 stop.

Bardisken på The Brewery.

Ikväll kan vi få den revbensspjäll som vi blev nekade härom kvällen. Fast kanske inte den revbensspjällen för vi är övertygade om att den som serverades här höll en mycket högre kvalitet.

Personalen var också trevlig och förhörde sig om allt var till belåtenhet.

Publicerat i Långsegling. | Lämna en kommentar

24/11 På Hash.

Idag hade vi bestämt att vi skulle åka till en hash tillsammans med båtarna Moana och Svea. Skall vi vara ärliga så vet vi faktiskt inte vad det är för någonting. Vi vet att man kan deltaga i 2 olika grenar, en där man springer och en där man går.

Vi har löparskor med oss men tänker deltaga bland de som går. Klockan 13:30  hämtar Shademan oss i sin buss och vi åker i 1 1/2 timme norrut och upp i bergen på Grenada.

I bussen på väg upp i bergen.

Det blir en lång väntan i solgasset innan det hela startar.

Väntan i solgasset.

Det visar sig vara en ansträngande vandring. Det går upp,upp,upp och det är väldigt brant. Ännu så länge på asfalt. Vi blir båda ordentligt ansträngda. När vi väl kommit upp för branten visar det sig att man skall ut i naturen. Eftersom det regnat en del på sistone är “stigen” så fruktansvärt lerig att man kanar och slinter åt alla håll.

Till slut när vi ser att det blir redigt brant igen och det är lika slirigt vill vi inte fortsätta detta vansinne. Vi vill inte riskera att skada oss allvarligt utan bestämmer oss för att återvända samma väg vi kom även om det inte heller är riskfritt.

På vägen tillbaks häpnar vi över hur brant vägen är. På vägen upp var vi så koncentrerade på att sätta den ena foten framför den andra att vi inte noterat detta.

Vi noterar också att det finns stora träd här. Vi gissar att en normallång vuxen människa skulle nå upp till den röda linjen.

Ett stort träd.

Vi kommer tillbaks till utgångspunkten och blir avprickade så att arrangörerna inte tror att vi är kvar i naturen.

Sedan blir det hemfärd och stämningen i bussen är hög nu efter att samtliga konsumerat några öl efter “målgång”. All “rockies” skulle bli duschade i öl men Pia och jag höll oss undan så vi slapp denna ritual. Tobbe däremot höll sig först undan som vi, men nyfikenheten tog sedan över och han visade sig lite för nära händelserna. Han blev därmed flerfalt duschad som straff.

Efter att vi kommit tillbaks till Prickley Bay tänkte vi äta middag på Tiki Bar som marinabaren här heter.

På menyn står det att de serverar revbensspjäll. Vi försöker beställa det men har inte noterat att denna del av menyn endast gäller Fredagar så några revbensspjäll som vi bespetsat oss på blir det inte.

Då får det bli pizza. Vi beställer en Hawaii och en Columbo.

Efter 30 minuter frågar en av de andra servitriserna om vi beställt. Jodå en Hawaii och en Colombo har vi beställt. Hon försvinner iväg och tiden går. Efter 1 timma tröttnar Pia och frågar den servitrisen vi beställde av första gången och hon svarar att maten kommer om 2 minuter.

Pizzorna kommer in och vi blir nu serverade en Colombo och en Capricciosa. Jag frågar då om detta är en Hawaii som jag beställt. Nej svarar servitrisen och jag försöker inleda en förhandling genom att säga att jag kan äta denna men jag betalar inget eftersom ni gjort fel. Ingen ansatts till att förhandla så efter 3 sekunder betänketid ber jag dem ta tillbaks pizzan och ge mig min Hawaii som jag beställde för över en timma sedan.

Hur lång tid tar det ? 20 minuter får jag till svar.

Efter 30 minuter är mitt tålamod slut. Jag har nu väntat 1 1/2 timme på en pizza. Jag går bort till disken och frågar när jag får min pizza. Bagaren säger att den är klar.

Det är sällan jag blir så arg som jag blir nu. Jag gapar och skriker och säger att om den är klar skall den fram fram på disken nu, nu och att jag väntat på min mat i 90 minuter. Jag gör detta för att sätta press på etablissemanget genom att informera de andra gästerna vad jag råkat ut för.  Han tittar förskräckt på mig eftersom det visar sig att den inte är helt färdig.

Efter några minuter får jag min pizza och går tillbaks till bordet där Pia sitter och äter min pizza medans Pia tittar på.

Någon mer middag på det stället blir det inte.

Publicerat i Långsegling. | Lämna en kommentar

18/11 Idag skall vi inte göra någonting.

Idag skulle vi ha lite extra semester men då dyker Tobbe på Moana upp och berättar att han har lite problem med sitt ankarspel. Det fungerar inte att spela ut kättingen.

Jaha, jag kan komma över och tittar på det om en liten stund svarar jag och vi kommer överens om att jag skall komma över klockan 16.

Vi åker över med mätinstrumentet och konstaterar att en kabel på kontaktorn har lossat. Jag monterar den och då funkar spelet både upp och ner med strömbrytare på däck men fjärrkontrollen klarar fortfarande inte att lägga ut kättingen. Jag konstaterar då att det läckt in saltvatten i den och förstört en av brytarna.

Eftersom det finns 4 brytare i handkontrollen och endast 2 används i det specifika fallet åker jag tillbaks till Trud där jag har utrustning för att löda på kretskort och byter ut den skadade brytaren till en av de som inte används. Tillbaks till Moana och vi konstaterar att allt nu fungerar.

Slutet gott allting gott. Speciellt gott var det också att äta middag som vi blev bjudna på ombord på Moana. Det blev en jättetrevlig kväll ombord på båten som nu hade ett fungerande ankarspel.

Publicerat i Långsegling. | 1 kommentar

17/11 Det blir stökigt.

Idag körde vi igång vår vattenmakare igen efter att den varit konserverad från det att vi lämnade Trud i Chaguaramas i April.

Det blir ganska stökigt i sittbrunnen när man måste komma åt watermakerns membran för att koppla tillbaks slangarna. Så här ser det ut då.

Stökig sittbrunn.

Men resultatet blir inte så dumt. Nästan lika fint som en hembränningsapparat.

Gott vatten.

Publicerat i Långsegling. | Lämna en kommentar

16/11 Steelband.

Idag är det Fredag och då har dom steelband på Tiki Bar här i Prickley Bay så vi passar på att återuppleva denna musik.

Det finns en dam som är seglare och som brukar spela med bandet. Hon har orange T-shirt i kväll.

Damen i orange T-shirt.

Nedan en kort film när bandet spelar.

Publicerat i Långsegling. | Lämna en kommentar

14/11 Vi anländer till Grenada.

Efter en nattsegling utan sömn och utan tända lanternor kommer vi fram till Prickley Bay på förmiddagen och ankrar i den fina viken.

Vi brukar gå på natten när vi går mellan Chaguaramas och Grenada och med släckta lanternor för att inte riskera att bli bordade av Venezuelanska pirater. Vi går också ordentligt österut längs Trinidads kust innan vi sätter kurs mot Grenada. Nu är risken att det skall hända något även om man går raka vägen på dan otroligt liten men vi har inte bråttom och om vi kommer fram ett par timmar senare så spelar det ingen roll. Visserligen är risken liten men om det skulle hända något får det ju så stora konsekvenser.

Vi får en fin översegling och efter att vi kommit fram och ankrat checkar vi in hos tull och immigration.

Vi går till kojs tidigt efter en sömnlös natt och sover naturligtvis som 2 stockar.

Publicerat i Långsegling. | Lämna en kommentar