23/6 På väg till Franska Guyana.

För 3 dagar sedan kom vi iväg från Jacare. Vi hade legat och väntat på att vår nya trefärgslanterna skulle anlända och att Brian skulle fixa ett nytt fäste till den och till vindexen. Det blev ett antal upp och nedstigningar i masten innan allt var monterat och kabeln skarvad. När vi lättade ankar på eftermiddagen efter att vi var klara med lanternan visade det sig att vi hade snärjt in ett halvt träd i ankarkättingen. Det var minst 7 varv runt stammen och det tog en stund att bli av med detta. Vi kom iväg till slut och gick med utgående tidvatten upp till Cabedelo och ut i Atlanten.

Stocken som fastnat runt kttingen.

Vi har haft bra fart på skutan. första dygnet ca. 160 Nm och andra ca. 179. Det en hel del medström på sträckan upp till Franska Guyana så det hjälper ju till att få bra dygnsdistanser. Några gånger har vi behövt gippa. Man vill helst göra det på dagen men ibland krävs detta att man utför manövern även på natten. Skepparen har routat en väg så att vi skall kunna utnyttja strömmen så bra som möjligt och då krävs det att man följer den utlagda vägen för att få så mycket medström som möjligt. Dygnsdistans 165. 862 kvar till Kourou.

Det här inlägget postades i RadioBlogg. Bokmärk permalänken.

4 svar på 23/6 På väg till Franska Guyana.

 1. Elny skriver:

  Det låter bra. En Go Midsommar från Svedala Kram

 2. Magda skriver:

  Midsommarhälsningar från Magda och Stockholms skärgård. Idag 11.7 grader i vattnet.

 3. David L skriver:

  Lite underhållning på franska guyana 28 juni

  June 28Ariane 5 • Inmarsat S-band/Hellas-Sat 3 & GSAT 17
  Launch time: 2059-2216 GMT (4:59-6:16 p.m. EDT)
  Launch site: ELA-3, Kourou, French Guiana
  Arianespace will use an Ariane 5 ECA rocket, designated VA238, to launch the Inmarsat S-band/Hellas-Sat 3 and GSAT 17 communications satellites. The Inmarsat S-band/Hellas-Sat 3 “condosat” spacecraft will support the European Aviation Network, delivering high-capacity WiFi connectivity to airline passengers throughout Europe, on behalf of Inmarsat of London and provide direct television broadcast services over Europe and Africa for the Greek operator Hellas-Sat. GSAT 17 will support national communications services over India for the Indian Space Research Organization.

  • Hasse skriver:

   Jag vet David. Vi hade tänkt vara här och se raketen gå iväg men Brasliens postgång funkar inte så bra och vi kom iväg 1 dag för sent. Vi hoppades kunna se raketen från havet men vi var nog lite för långt ifrån.
   Men, om en månad sker nästa uppskjutning så vi får kolla på den i stället.

Kommentarer är stängda.