12/5 Väldigt lite vind.

Idag har det blåst, inte. Förutom några timmar i morse har det varit väldigt skralt med vind. Trots detta faktum har vi lyckats med en dygnsdistans på 95 Nm.
Det har hela dagen blåst så lite som 4-7 knop. (2-3 m/s) Trots denna svaga vind har vi kunnat prestera en fart av mestadels 3 knop.
I dag fick vi en fripassagerare. En liten liten gul fågel. Helt orädd sak. Den t.o.m. satt en stund på min hand. Tyvärr slutar det väl för den som för den fågeln vi fick ombord på väg till Brasilien. Vi har inga insekter ombord som den förgäves hoppade omkring och letade efter.
Jag har QSO varje dag med vännerna på båten Bonnie som är på väg åt samma håll som vi. Vi utbyter tankar om väder och vägval. Dom har en väldigt tung stålbåt som kräver lite vind för att göra någon fart. Trots att den är större än oss så håller vi väl samma fart.
Dygndistans 95 Nm, 2030 Nm kvar till Horta
Det här inlägget postades i RadioBlogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *