30/10 50-årsfest med överraskning.

Idag är vi inbjudna på Joakims överraskningsfest. Kusinen Ann tillika fru till Joakim hade planerat hans födelsedag sedan länge och vi hade blivit informerade om denna stora händelse redan för ett år sedan.

Födelsedagsbarnet med familj sitter på flyget när vi tar bussen härifrån Puerto Mogan  till Maspalomas för att vi som skall överraska skall hinna att samla ihop oss och bege oss till hotellet dit Joakim med familj senare skall anlända. Vi har tagit plats i baren och är förväntningsfulla samtidigt som vi spanar efter de nyanlända.

Joakim får för sig att han vill upp på rummet direkt efter incheckning men Klas lyckas övertala sin far att först besöka baren. Nu råkar man ha kommit in i baren på ”fel” sida vilket medför att vi de överraskande också blir överraskade.

Som tur är ser Magnus som sitter felvänd att Joakim uppenbarar sig. Han ställer sig upp och drar med sig övriga sällskap i uppståndelsen. Vi sjunger naturligtvis och hurrar.

Övriga närvarande i baren blir lika överraskade som Joakim och applåderar den vackra sången.

En förvånad Joakim.

En förvånad Joakim.

Chocken börjar lägga sig.

Chocken börjar lägga sig.

Fyller man 50 år har man ju hunnit skaffa sig det mesta. För att i stället försöka göra dagen till är att bli ett trevligt minne för Joakim har vi på Trud tänkt med hjälp av diverse rekvisita beskriva de 50 åren som förflutit.

Vi har besökt en leksaksaffär och när skepparen berättar detta är det någon som med menade tonfall undrar vad det var för en leksaksaffär. Vi har inte fokuserat på just det som den kommenterande hade i tankarna utan lite mindre intima händelser i Joakims liv.  Vi har alltså koncentrerat oss på saker som flygplan, kvinna, barn, bil, hus o.s.v.

Dessa prylar har vi nästan alla lyckats införskaffa i antingen leksaksaffären eller hos kinaaffären i Gran Tarajal. Enda undantaget är huset som vi fick rita i caden och skriva ut på skrivaren.

En del av livets rekvisita.

En del av livets rekvisita.

På kvällen senare blir vi bjudna på restaurang. Jättegott och jättetrevligt. Sent på kvällen tar vi taxi hem till vår båt.

Det här inlägget postades i Långsegling.. Bokmärk permalänken.