11/3 Framme!

På väg in till Mindelo.

På väg in till Mindelo.

Halv 2 var vi framme i Mindelo, Kap Verde. Som vanligt ropar vi på VHF’en för att få kontakt med hamnkapten men ingen svarar på kanal 9 som det står i cruising guiden. När vi rundar sista pirarmen som skyddar hamnen står det att man skall ropa på kanal 72. Det gör vi. Är det någon som svarar ? Nejdå ingen risk. Det är knäpptyst. Vi fortsätter in till pontonbryggorna och går då in på ”fel” sida enligt en man med ena armen gipsad från handen upp till axeln. Vi vänder och går runt alla pontonbryggorna och får en bra plats längst in så vi hamnar längs med den långa promenaden in till kontoret. Det var ju bra då kan vi stiga av midskepps i stället för att hoppa från fören.

Vi checkar in på hamnkontoret i marinan men eftersom det är helg får vi vänta med immigration och hamnpolisen. Dit får vi gå på Måndag kl. 8.

Glad besättning. Båten vid pontonen.

Glad besättning. Båten vid pontonen.

Vi känner inte för att laga middag utan vill komma i land så på kvällen går vi upp till en trevlig restaurang och intager en för lokalbefolkningen tidig middag. Vi har ju nu flyttat oss en tidszon så vi har GMT-1 och då blir det ju ännu senare/tidigare beroende från vems horisont man utgår ifrån.

Det här inlägget postades i Långsegling.. Bokmärk permalänken.