17/3 Det regnade.

Det är en bit kvar kan man säga. Idag har det ändå gått ganska bra, Vi har gjort 136 Nm senaste dygnet och har 869 kvar till ekvatorn.
Egentligen har vi seglat en längre sträcka än så men det är så mycket närmare målet vi kommit de senaste 24 timmarna. Vi seglar inte kortaste vägen eftersom det kan innebära att vi får problem med att få seglen att stå utan att hålla på och fladdra när masten gungar i vågorna. Just nu håller vi en västligare kurs.Det är nog bara bra för senare kommer det att blåsa mindre, och än mindre lite längre österut. Vi får rätta till det senare för vi vill korsa ekvatorn ungefär 27 grader väst longitud.
Idag har vi faktiskt fått lite regn. Det har varit en mulen dag och bättre blir det nog inte förrän på Måndag. Det är lite dumt för då laddar inte solpanelerna någonting. Vi har ju vår släpgenerator som ändå håller nästan jämna steg med elförbrukningen om man stänger ner datorskärmen och låter bli att använda vattenkokaren för att värma kaffe och tevatten. Vi använder den ändå emellanåt. Att koka upp 0,75 liter vatten kostar ca. 8 Ah.
Petra är lite rastlös så hon kommer ideligen med förslag på diverse aktiviteter som hon tycker vi skall fördriva tiden med. Nu senast tyckte hon vi skulle leka kurragömma. Vi föräldrar är inte direkt på om man säger så. Spela kort kan vi tänka oss men vi får nog ha bromsdukar/gummidukar under korten annars far dom iväg för det gungar ganska friskt. Det blir bra maggymnastik av att försöka sitta upp.

Det här inlägget postades i RadioBlogg. Bokmärk permalänken.

2 svar på 17/3 Det regnade.

  1. Elny skriver:

    Ojoj hihi är hon redan rastlös har inte Pia en virknål att sätta i händerna på henne. Skönt att höra att det går bra kram

  2. Elny skriver:

    Eller spela kort ”det finns i sjön”

Kommentarer är stängda.