18/3 Japaner Japaner.

Idag är vi trötta. Vårt vaktschema saboterades kraftigt av japaner. Havet är väldigt stort och den enda båt vi sett skulle prompt vara i vägen för oss. Detta skedde i går kväll vid 23 tiden. Det var en japansk fiskebåt som verkade bestämt sig för att vara så mycket i vägen för oss som det bara gick. Fiskebåtar skall vi väja för om de är sysselsatta med fiske. AIS-symbolen visade att så var fallet men det är inte så lätt att väja när motparten hela tiden ändrar kurs och fart. Det verkade som om han ville ställa till så stor oreda som möjligt för oss. Jag försökte då ropa upp honom och fråga vad han sysslade med men det blev inget svar varken med vanligt anrop eller DSC. Till slut rullade vi in genuan stängde av AIS-sändaren och släckte 3-färgslanternan för att han inte skulle veta var vi var och därmed inte avsiktligt provocera oss. Då gick det bra och vi kom förbi honom med ett par distansminuters marginal.
Idag har det varit lite bättre väder med sol. Vi har kunnat sitta i sittbrunnen och äta lunch. Vi har sett några flygfiskar idag men inga har landat på däck så som skedde på vägen till Kap Verde. Vinden är skönt varm men det blir lite kvavt i ruffen eftersom vi inte vågar ha förluckan öppen dådet kommer en lömsk våg emellanåt som skulle kunna leta sig ner i kojerna o fören.
Skepparen har donat lite på toaletten. I den här slänggungan är det väldigt irriterande när toalocket hela tiden vill daska en i ryggen när man gör besök. där. Det fixades med en gummistropp som monterades så att man kan låsa locket mot skottet bakom.
Idag har vi inte fått några tokiga förslag till sysselsättning från Petra men däremot har vi löst ett lätt korsord tillsammans. Alltid något sa han som fick se Åmål.
Dygnsdistans idag, 126 Nm .Vi har 743 Nm kvar till ekvatorn.

In liten film som visar vår fina gång söderut på Atlanten.

Det här inlägget postades i RadioBlogg. Bokmärk permalänken.

Ett svar på 18/3 Japaner Japaner.

  1. Elny skriver:

    Skönt att ni fått lite sol. Det har jag också haft så jag har varit ute och grejat lite

Kommentarer är stängda.