27/3 Snart framme.

Så brukar man inte rubricera när det är 2 dygns segling kvar men efter 11 dygn till sjös känns 2 som om det är nära. Det är vad vi tror återstår nu. Vi har nu definitivt kommit in i SE ”trade winds”. Vi har fin vind även om det är lite bidevind, men det hade vi räknat med. Vi ser till att skaffa oss lite marginal så det blir ett lite jobbigare dygn det första av de återstående. I morgon eftermiddag/kväll skall vi kunna fall av och få ett bekvämt sista dygn. Farten är det inget fel på. Vi gör konstant runt 6 knop. Våghöjden har också dämpat sig något vilket hjälper till.
Natten som var kunde vi sova mycket bättre än på länge. All sov mint 6 timmar och idag kände vi oss mer utvilade än på länge. Temperaturen har nog inte gått ner något nämnvärt men däremot luftfuktigheten nu när vi kommit ut på andra sidan så att säga.
Just nu har vi 33 grader i ruffen och luftfuktigheten är 64 %. Rekordet vad gäller luftfuktighet är 78 %. Då svettas man kopiöst och man får vara noga med att bälja i sig tillräckligt med vatten.
Det senaste dygnet har det gått fort. Vi har gjort vår bäst dygnsdistans sedan Kap Verde.
Dygnsdistans 144 Nm, 271 Nm kvar till Recife.

Det här inlägget postades i RadioBlogg. Bokmärk permalänken.

2 svar på 27/3 Snart framme.

 1. Cecilia och Håkan skriver:

  Heja heja!
  Ni är fantastiska och vilket äventyr ni är ute på. Vi läser på bloggen varje dag och glädjs med er. Vi längtar tillbaka till det ” loja livet” och planerar för framtiden i Medelhavet.
  Må väl och ta vara på er!
  Cecilia och Håkan på Relief

 2. Harald Lundström skriver:

  Nu är det bara spurten kvar. Ett tag trodde jag ni siktade på Vila dos Remédios, men den ön är ni förbi.

  Väl i hamn har ni verkligen något att fira. Det lär nog gunga många dagar även på land sen. ?

Kommentarer är stängda.