13/5 Backslaget skall också tas ur.

Idag är det dags för mera svettigt arbete på Out of Rosenheim som Werner och Annemarie’s båt heter. Det verkar vara ett aningen opraktiskt namn. Det är i alla fall betydligt besvärligare att bokstavera när man pratar med andra båtar eller hamnmyndigheter än vad Trud är.

Efter dagen arbete är även backslaget uttager och upprullat till Brian’s verkstad. När jag kollar lite på tätningarna ser jag att den främre axeltätningen verkar helt kass. Kollar man lite noggrannare kan man se kulorna i kullagret som sitter innanför tätningen som inte finns. 😮 Alltså det verkar vara en del att fixa på grejorna.

Werner är en hejare på att baka bröd. Samtidigt som vi jobbat har han bakat och som tack för min insats skänker han oss ett nybakat bröd. Det är ett helt annat stuns i hans bröd jämfört med vad som finns att köpa här i butikerna.

Tyskt bröd.

Efter dagens arbete kommer det att lugna ner sig ett tag för skepparen på Trud. Nu skall axeltätningarna på motor och backslag bytas och motor och motorutrymme skall tvättas och målas.

Det här inlägget postades i Långsegling.. Bokmärk permalänken.