26/5 Stor motorkatamaran.

Idag skulle jag hjälpa Brian med att kalibrera autopiloten på en stor motorkatamaran som han hade byggt för en kund. Båten har måtten 20×8 meter. I varje skrov satt där en 6-cylindrig skaniadiesel på 750 hästar.  Ägarens båtpersonal d.v.s. de 3-4 personer som han hade som skötte om båten hämtade Brian och mig kl 14. Dom låg ankrade en bit från oss. Dingen var ingen uppblåsbar sak utan byggd i laminatplast, 6 meter lång.I fören fanns det 2 höga handtag att hålla sig i när man gick ombord.

Vi lättade ankar och började med att kalibrera kompassen vilket  gick utan problem. Nästa uppgift vara att trimma förstärkningen på autopiloten. Det gick inte alls så bra. Det visade sig att manöverpanelen inte hade någon kontakt med styrenheten som aktiverar hydraulikventilerna.

Vi fick övergå från kalibrering till felsökning. Efter ett litet tag konstaterar jag att det måste vara något fel på styrenheten. Brian skall till England om ett litet tag så han får ta med sig enheten dit så får leverantören kolla upp den.

Brians bygge.

När vi kom hit till Jacare och träffade Brian första gången skrev han ut en karta som han ritade för många år sedan. Den är helt fantastiskt bra. Allt en seglare behöver veta om omgivningen här finns med.

Brians karta.

Det här inlägget postades i Långsegling.. Bokmärk permalänken.