8/7 Den stora rundvandringen.

Vi tar oss iland och vandrar runt ön. Vi tar en promenad runt hela ön. Vägarna här är anlagda av straffångarna som tjänstgjorde här.

Det finns en massa gamla byggnader på ön. En del är renoverade och i en av dem finns det restaurang. I en annan kan man sova över om man har hängmatta med sig. Har man inte det går det att hyra. En del av husen är förfallna och man skall inte gå in i dom varnar skyltar.

Gammalt hus i dåligt skick.

Efter halva sträckan går vi upp på toppen av ön där vi tar en kopp kaffe i restaurangen innan vi fortsätter vandringen.

Här uppe vid restaurangen finns det påfåglar, papegojor och apor. Papegojorna lyckades vi inte få på bild men väl påfågelhanen som visade sin plym. Damerna verkar inte särskilt imponerade utan verkar mer intresserade av hitta något att äta.

Påfågehannen.

Apa.

På vandring runt ön.

Ögruppen vi besöker heter ju Iles du Salut (Rädningens öar) och den består av 3 öar, Ile Royal, Ile Saint Joseph och Ile Diable (Djävulsön).

Nedan ser vi Ile Diable. Den ön får man inte gå iland på men det finns knappast någon här som skulle hindra dig. Förutom att det inte är tillåtet så är det svårt att komma iland p.g.a. swellet och det finns inget bra ställe att landa på.

För att transportera fångar och förnödenheter till ön byggdes det en linbana från Ile Royal. Det var på Ile du Diable som Dreyfys satt felaktigt anklagad för att ha gått tyska ärenden.

Filmen Papillon utspelas delvis på denna ö.

Ile du Diable.

Anledningen till att det är förbjudet att gå iland på Djävulsön är nog att en kinesisk VIP-person råkade bli dödad i en olycka 1997 när han besökte ön.

Det känns lite paradoxalt att sätta upp en minnestavla över denna enda person med tanke på hur många tusen som fick sätta livet till på öarna här.

Minnestavla över en kines.

Här ser vi fästet för linbanan som gick över till Ile du Diable.

Fäste för linbanan.

Till slut kommer vi tillbaks till viken där vår båt ligger.

Ankringsviken.

Det här inlägget postades i Långsegling.. Bokmärk permalänken.