11/7 Upp för floden.

Frampå natten försvinner vinden och det blir motorgång hela resterande vägen.

Klockan halv 12 kommer vi fram till flodmynningen. Det är lågvatten som vi har planerat. Det går fint med vår båt för kanalen håller ett minsta djup på 2,2 meter vid neap  och vi sticker bara 1,6 meter.

I.o.m. att det är lågvatten får vi nu strömmen med oss upp i floden vilket kan vara skönt för det är en sträcka på 25 Nm innan man når fram till Saint Laurent. Med hjälpa av medströmmen kommer att hinna fram innan solen går ner vilket är skönt när man kommer till ett nytt ställe.

När vi kommer fram vid 18-tiden möter David som är ägare till marinan oss och hjälper till med förtöjningen vid bojen. Han är väldigt trevlig och inser att vi seglat natten så vi kan komma upp till kontoret nästa dag för att klara av det formella.

Här ligger bara fyra, fem båtar men en av dom är en bekant från Jacare. Det är Jim och Helen i Gaia som var med oss på Brain’s lantställe.

Framme i Saint Laurent.

Det här inlägget postades i Långsegling.. Bokmärk permalänken.