26/7 Läkarbesök över en kopp kaffe.

Vi behövde besöka en läkare för att få lite antibiotika utskrivet så jag tog dingen in vid halv 11 till marinan för att fråga David var man kan besöka en sådan. Vänta lite sa han och tog fram sin telefon och ringde. När samtalet var avslutat sa han att läkaren kommer till marinafiket och tar en kopp kaffe kl. 12 så vi kan träffa honom då.

Under tiden fram till 12 passade jag på att gå till marknaden för att inhandla lite färska grönsaker och frukt. Jag kommer tillbaks lagom till båten för att hämta Pia och vi åker in till läkaren som redan var på plats. Vi förklarar vad vi behöver och han skriver ut ett recept. Det hela är avklarat på mindre än 5 minuter efter att läkaren förvissat sig om att det inte är några problem med allergier. Jag ber om att få en extra dos utskriven för att ha ombord. Det var inga problem utan han skriver ut dubbla recept.

Nu ha vi ju antibiotika ombord men det kan vara bra att få fyllt på med en ny omgång extra.

Efter att “läkarbesöket” är avklarat småpratar vi en stund om hur länge vi varit ute, vart vi seglat och vart vi är på väg.

Detta besök kan man kalla bra service. Hemma när jag hade en urinvägsinfektion fick jag ligga 6 timmar i korridoren på Sahlgrenska och blev bara sämre och sämre. Här hade vi medecinen  i handen en 1/2 timma efter att vi lämnade båten (åkt hemifrån).

Nedan ser vi marinafiket som blev tillfällig läkarmottagning i ordets rätta betydelse. Det var alltså vi som tog emot läkaren och inte tvärt om.

Tillfällig läkarmottagning.

Det här inlägget postades i Långsegling.. Bokmärk permalänken.

En kommentar till 26/7 Läkarbesök över en kopp kaffe.

  1. Elny skriver:

    Det är ju så det skall fungera men nada….

Kommentarer inaktiverade.