29/7 Vi jagar läckage.

Vi har haft ett litet läckage vid masten där det kommit vatten när det regnat akterifrån eller när man fått överbrytande sjö. Idag tog vi tag i detta lilla problem.

Klädseln runt masten monterades av och gummikuddarna i akterkant av mastringen togs bort. Sedan öste en av oss vatten från en spann mot akterkanten av masten och den andre spejade upp mot damasken.

Efter 6-7 spänner började det rinna lite vatten vid ett visst ställe. Ok, då vet vi var detta läckaget är någonstans så då var det bara att demontera slangklämman som håller damasken mot masten.

Efter att också vulktejpen som fungerar som en packning tagits loss kunde man se exakt var vattnet trängt igenom.

Här har det inte varit helt tätt.

Efter rengöring och montering av ny vulktejp ser masten ut så här. Nu skall det väll för bövelen bli tätt. Speciellt med tanke på att vi drog en sträng betyl runt tejpen och fyllde på lite extra av den varan där slangklämmans skruv sitter.

Ny vulktejp på plats.

Jo minsann. Nu var det tätt vid damasken men, efter 10 spänner kommer det lite lite vatten ner genom den ena kabelrännan. Det problemet får vi ta en annan dag. Nu är det i alla fall betydligt mycket tätare än tidigare.

Det här inlägget postades i Långsegling.. Bokmärk permalänken.