10/9 Vi kommer fram till Bartica.

Vi lättar ankar runt halv åtta och ankrar tillsammans med Tintin upp utanför Bartica. Här ligger en annan båt, Alubis från Schweiz som skall vara med på tillställningen här som vi är inbjudna till.

På vägen får vi se en fantastisk villa. När det inte fanns plats att bygga på den ena ön bygger man en bro till ön intill och fortsätter där.

Ett fräckt ställe i floden.

Vi tar dingen in till en mycket dålig landstigningsplats. I cruisingguiden står det att det skall finnas en pontonbrygga som man kan landa vid och lämna dingen men någon sådan finns inte så vi får hålla till godo med brygga och trappa som sett sina bättre dagar.

En skranglig brygga.

Bartica är en by som är helt isolerad så när som på båtförbindelse. Enda sättet att ta sig hit är med båt eller flyg. Det finns en liten landningsbana söder om byn. Bartica är ett center för guldletarna och längs gatorna står det skyltar om att guld köpes.

Nedan en bild av ett av de vackra husen i Bartica.

Bartica.

Vi tar oss tillsammans med Tintin till immigrationspolisen och får våra pass stämplade. Eftersom det är Söndag så har tullen stängt så det besöket får bli i morgon. Då behöver inte Pia vara med utan det räcker med skepparen.

När besöket hos polisen är avklarat tar vi en öl på en av barerna. Efter det tar vi oss tillbaks till båten. Vi stannar här över natten för att i morgonen slutföra incheckningen hos tullen.

Det här inlägget postades i Långsegling.. Bokmärk permalänken.