30/9 Nu är vi på väg till Tobago.

Vi har inte lyckats få tillgång till ett tillräckligt bra internet för att kunna ladda upp några bilder. Därför ligger nu ett stort antal inlägg och väntar tills vi kommer fram till Tobago där vi förhoppningsvis skall få möjlighet att komplettera vår blogg.
I Onsdags den 27/9 lämnde vi Baganara Island för att gå ner till Bartica för att köpa proviant och checka ut härifrån Guyana. Efter att allt var klart påbörjade vi vår flodfärd mot mynningen. Det blev 2 övernattningar. Den första vid Lau Lau Island, ungefär halvvägs mot mynningen. Den andra övernattningen blev alldeles vid flodmynningen intill Walenaam Island.
På fredag morgon den 29/9 lättade vi ankare precis innan soluppgång. Det var då lågvatten och strömmen var på väg att vända till vår nackdel men vi han precis ut ur deltat innan det började ta emot.
Väl ute ur floden satte vi segel och hade fin gång nordvart.
Vi seglar tillsammans med våra nya vänner i den engelska båten Tintin med Kevin och Jackie ombord. Dom har seglat från Australien och är på väg jorden runt.
Den fina vinden stog sig till frampå kvällen då det inte var mer än 4-5 meter/sekund. Vi fortsatte dock för segel hela natten trots att farten var beskedliga 4 knop med hjälp av medström på ca 1 knop.
På morgonen hade vi 165 Nm kvar till Store Bay på Tobago och om vi skall komma fram i dagsljus måste vi göra minst 5 knop och då duger inte våra beskedliga 4. Nu är klockan 9 lokal tid och vi går för motor. Kanske kommer det vind senare. Prognoserna ger tyvärr inte så stort hopp om det men vi får se.
Lite senare hoppar det på en fin tonfisk på vår krok. Vi bärjar den och skär 2 stora kotletter till lunch. Resten lägger vi ner i kylen. Bilder kommer senare. En tonfisk ger rätt många måltider om man bara är 2 personer.

En tuna.

Sen kom den efterlängtade vinden och vi gör bra fart hela dagen. Mot kvällen ser vi hur det bildas höga mörka moln omkring oss men vi har hittills lyckats undvika dessa. Radarn är i dessa sammanhang till stor hjälp. Tintin’s radar fungerar inte så dom seglar i blindo på natten. I alla fall när det gäller att undvika åska. Vi har hjälpt dem vid något tillfälle med rapport om hur det ser ut omkring oss.

Det här inlägget postades i RadioBlogg. Bokmärk permalänken.

2 svar på 30/9 Nu är vi på väg till Tobago.

  1. Elny skriver:

    Fin firre

  2. Jan-Eric skriver:

    Hej. Idag kom det en hel radda med e-postmeddelanden att er logg var uppdaterad. Det blev en fin kvällsläsning i Magda. Ligger i Trollhättan och det blåser 8-10 m/s här i den skyddade hamnen. Ser på Viva att medelvinden är 19 på Bohuskusten. Imponerande segling ni håller på med. Ser fram mot fortsättning.

Kommentarer är stängda.