18/9 Kaieteur Falls.

Idag skulle hela gruppen besöka Kaieteur Falls. Egentligen heter det endast Kaieteur eftersom teur betyder fall. Annars blir det fall fall.

Vid 8-tiden på morgonen blir vi hämtade av en flodbåt och körda uppför floden till Baganara Island där det finns ett flygfält.

På väg till flygplanet.

Skepparen är jätteglad för att få flyga.

Fallen ligger nära gränsen till Venezuela. Flygningen tar ca. 45 minuter. Piloten lägger en fin gir över vattenfallet innan vi går in för landning.

Kaieteur.

Fallet är världens högsta ”single drop waterfall”. Alltså det högsta vattenfallet i världen om man betraktar ett enda steg. Fallet är 226 meter, mer än 4 gånger högre än Niagarafallen i USA/Kanada och dubbelt så högt som Viktoriafallen i Afrika.

Är man intresserad kan man läsa mera här : https://en.wikipedia.org/wiki/Kaieteur_Falls

Här följer några bilder vi tog av fallet.

Kaieteur.

Alla har respekt för branten.

Kolla, inget räcke.

Nedan, en film som visar fallet.

 

Efter Kaieteur fortsatte vi till ett andra vattenfall som heter Orinduik.

Landningsbanorna vid vattenfallen är minst sagt primitiva. Beläggningen är inte någon asfalt inte. Det är berget rakt av. Man har helt enkelt funnit en bit mark som är tillräckligt plan och tillräckligt lång. Piloten satte ner kärran precis vid början av banan och fick stopp när det var kanske 30 meter kvar. Man satt med hjärtat i halsgropen men allt gick bra. Planet var fullt så vi var fullastade. Det fanns inte en stol ledig. När vi bokade utflykten fick vi tala om vår ”body weight” för att de skulle kunna kolla att vi inte överskred godkänd totalvikt.

När vi kommer fram till Orinduik kan vi byta om till badkläder för här skall vi bada i vattenfallet.

Fallen vid Orinduik.

Filmen visar när Hasse duschar.

 

Pia duschar också och blir dessutom fotograferad av Allan i båten Time after Time.

 

När vi var här vid fallen kom det ett gäng indianbarn och följde oss till fallen. Vi hade ingenting med oss att ge dem men efteråt frågade vi piloten om han kunde ta med sig lite saker till dem nästa gång han hade en flygning hit. Jodå det var inga problem. Lämna dem vid resorten vid flygfältet så fixar han det. Vi skänkte dem några ritblock och kritor plus lite annat som säkert kommer till användning.

Stället ligger helt isolerat från omvärlden och det blir uppståndelse så fort det kommer ett flygplan. Tydligen gick barnen i skola för vi hörde att de spenderade 2 timmar om dagen för att ta sig till skolan. Vi har inte koll på om detta var enkel väg eller inte men det är ju hur som helst rätt långt för ett barn i deras ålder.

De söta indianbarnen.

Här har vi vår duktige pilot och guiden som var med oss under dagen.

Piloten och guiden.

Det här inlägget postades i Långsegling.. Bokmärk permalänken.

2 svar på 18/9 Kaieteur Falls.

  1. Elny skriver:

    Fantastiskt vackra bilder vad härligt det ser ut när ni duschar

  2. Sture skriver:

    Räcken är till för chickens, P och H det vet ni väl:-))
    Ett snyggt dyk kanske,!!? skojar lite med er, det ser ju väldigt tjusigt ut, hade nog också krupit fram till kanten.

Kommentarer är stängda.