2/10 Incheckning.

Idag tog vi dingarna (Tintin och vi) in till stranden och gick upp för att först ta ut kontanter ur bankomaten och sedan ta en taxi till Scarborough.

De 2 första fungerade inte men i en tredje lyckades vi få ut kontanter.

Sedan var det till att vinka in en taxi. Här fungerar det så att man ställer sig vid huvudleden och väntar. När det kommer en bil och den tutar eller blinkar vinkar man in den. Det är grymt billigt att åka taxi här. Att åka härifrån till Scarborough är en dryg mil och kostar ungefär 10 kronor/person.

Innan vi kommer fram till incheckningen, först immigration och sedan tull kommer vi överens att vi kom in i morse kl 09:30. De allra flesta båtar kommer säkert in just vid den tiden på en vardag för om man anländer utanför kontorstid kostar det typ 50 US$ extra.

Dom är också lite luriga så om man kommer till kontoret vid säg 15-tiden går arbetet så långsamt att det hinner bli utanför kontorstid och vips åker man på övertid. Kommer man till kontoret vid 11:30 som vi har dom lite svårt att söla så att det blir övertid.

Tjänstemännen måste väl tycka att det är lite märkligt att alla båtar anländer just 09:30 på en vardag.

Det här inlägget postades i Långsegling.. Bokmärk permalänken.

Ett svar på 2/10 Incheckning.

  1. Kjell Olofsson skriver:

    Hej på er!
    Eftersom incheckningen gick så bra måste de ha bytt personal! Eller så charmade ni dem! Vi gjorde en resa runt trakten med en taxi för att köpa batterier till båten. Till slut fann vi dem där resan började i Scarborough. Men vi fick ju en trevlig sightseeing och det var då vi fick frågan: ”När blev ni självständiga”? Den var lättare att svara på då än idag.
    Här kan ni ligga säkert och höra hur orkanerna sveper förbi norr om er.
    Den 2nov. åker vi till Las Palmas för att vinka av nästa gäng som ska över.
    Kram på er
    Lena o Kjell

Kommentarer är stängda.