10/10 Vi besöker banken.

Idag tog vi en av de billiga taxi som finns här på Tobago in till affärscentrat för att besöka Scotia Bank. Vi håller på att skaffa ett Visa för att kunna besöka USA. Detta är minst sagt krångligt. Som Svensk behöver man inget Visa för att besöka USA om man kommer med flyg eller färja, men om man kommer med egen båt så är man tvungen att skaffa ett sådant. Vi har fyllt i alla skumma frågor i ett formulär som heter DS-160.

Dom vill veta om vi tänker starta en prostitutionsverksamhet i USA eller om vi tänker engagera oss i människohandel eller förmedla kroppsdelar för transplantation.

När vi kom fram till banken var där en lååång kö. Efter halvannan timma kommer vi fram till kassan och kan betala våra ansökningar. Nu måste vi vänta på att vi får en bekräftelse på att US gov har mottagit pengarna. Sedan måste vi boka en tid för en intervju på amerikanska ambassaden i Port of Spain på Trinidad.

Här brukar vi vinka in en taxi.

Här är vi på väg från stranden ut till vår boning.

På väg till båten.

Det är förvånansvärt få båtar ankrade är.

Ankarviken i Store Bay.

Det här inlägget postades i Långsegling.. Bokmärk permalänken.