17/10 Rundtur runt Tobago.

Idag hade vi bokat en tur rönt ön. Framförallt var vi intresserade av Karibiensidan, kusten mot nordväst. Hår finns ett antal vikar som det är möjligt att ankra i.

Vi blir hämtade klockan nio och far iväg längs kusten. Föst besöker vi ett ställe med massor av fina fåglar.

Fågel i träd.

En Motmot.

Trinidad/Tobagos nationalfågel, Cocrico.

Vi fortsätter upp längs kusten. Här finns några underbara vikar med fina sandstränder.

Här har vi kommit till Plymouth. Här hade den Lettiske  hertigen av Kurland  sitt säte. Tobago kunde ha varit svenskt om historien velat annorlunda. Hertigen ägde Tobago på den tiden och hade inga arvingar varför svenska staten kunde hävda arvsrätt till ön. Knappast ingen annan ö har bytt häskare så många gånger som Tobago så att det skulle blivit så är väl med facit i hand inte så troligt.

Plymouth.

Plymouth.

Flera länder har varit ägare till Tobago.

Hus byggt av korallstenar.

Vi fortsätter vidare till Englishmans Bay.

Englishmans Bay

Efter Englishmans Bay åker vi tvärs över ön till Speyside som är ett paradis för dykare och snorklare. Denna sidan av ön är inte alls lika skyddad som västra sidan. Här blir det lunch på en lite lustig restaurang. Där finns ett otal uterum men alla är i olika höjd. Det måste vara jobbigt för personalen som skall springa upp och ner flera gånger för att nå fram med tallrikar till gästerna.

Vi får syn på en engelsk båt, Wind Machine  som vi hejat på när dom låg jämte oss i Store Bay.

Spayside.

Efter lunch blir det hemfärd längs östra kusten som inte alls är lika vacker som den västra. Här ligger ju också öns huvudstad Scarborough där vi checkade in.

Det här inlägget postades i Långsegling.. Bokmärk permalänken.

Ett svar på 17/10 Rundtur runt Tobago.

  1. Elny skriver:

    Fina bilder

Kommentarer är stängda.