19/12 Nattsegling.

Vi får fin gång under natten. Strömmen sätter västerut med mer än 1 knop här så det gäller att hålla upp så att man inte missar målet. Det betyder att vi måste ha ordentligt hemskotat även om det nästan är halvvind om man bortser från strömmen.

Någon sömn blir det inte. Vi hade inte planerat för det heller eftersom det bara är en natt vi talar om.

Vi kommer fram vid middagstid och letar oss in i Woburn Bay och till Whisper Cove Marina som våra vänner i Missy rekommenderat. Där tar vi en boj och sjösätter dingen för att köra över till grannviken där Tull och Immigration finns. På vägen dit får vi en störtskur över oss så vi blir totalt genomdränkta.

När vi kommer fram finns endast ett barn, 10 år eller så inne på kontoret och jag frågar om han är ”in charge” men han skakar på huvudet. Vi tror att tulltjänstekvinnan hör detta för när hon strax kommer in är hon på ett särdeles dåligt humör.

Hon frågar var båten är och jag svarar att den ligger i Whisper Cove Marina. Det var inte bra. Vi måste ankra utanför tullen så att dom kan se båten säger hon. Jag förklarar att jag mailat marinan och frågat om just detta var nödvändigt och förklarar att vi gjort allt för att försöka göra rätt och ber så väldigt mycket om ursäkt. Hon godtar ursäkten och när hon frågar om vi varit på Grenada tidigare och vi förklarar att vi aldrig varit i Karibien och att vi seglat över från Europa till Brasilien och nu var på väg norrut så blir hon nästan vänlig.

Nu går allt som smort med Tullen. Vi betalar 50 EC$ så är vi klara.

Inte riktigt dock. Vi måste klara av Immigration också. Lokalen här innehåller 2 skrivbord med var sin dator. På den ena står det Customs och på den andra Immigration. Problemet är att det finns ingen tjänsteman som sitter bakom skrivbordet som det står Immigration på. Tulltjänstekvinnan berättar att vi kan komma tillbaks efter kl 15:30 eller i morgon efter kl 9:00.

Ok, vi avlägsnar oss och går tvärs över gatan och in på en bar för att fundera över saken. Vad skall vi beställa för något. Pia föreslår en RumPunch. Det verkar vara ett bra förslag så en sådan får det bli. Jag går fram till bardisken och beställer. Jag ser då hur bartendern tar fram en stor plastflaska med uppenbarligen färdigblandad RumPunch och häller i 2 stora glas. Billigt var det. Ca 45 kronor per drink.

Vi sitter och småsmutter på våra drinkar och efter ett tag blir vi minsta sagt småfnittriga. När vi väl har konsumerat våra drinkar konstaterar vi att det var nog mer Punch (slag) än Rum. Vi är så runda under fötterna att vi får anstränga oss för att ta gå rakt. Vi har aldrig varit med om en så potent drink någonsin tidigare. Nu är det inte svårt att ta beslut om att komma tillbaks i morgon kl 09:00.

Trud vid Whisper Cove.

Det här inlägget postades i Långsegling.. Bokmärk permalänken.