6/3 Nu är vi nöjda med Le Marin.

Vi checkar ut och packar ner dingen för att segla ner till Bequia. Vi tänker ta oss öster om både St. Vincent och St. Lucia. Detta för att få fri vind och slippa den ojämna vinden som uppstår i lä av öarna.

Många båtar är det här.

Det är nästan 100 Nm till Bequia så det blir nattsegling. Vi får fin och jämn vind hela natten. Det är ju halvvind så det blir ganska bekvämt.

Under natten kommer det ett fartyg österifrån som kommer att gå alldeles för nära oss så jag ropar upp det och frågar hur dom tänkt sig passagen. Dom säger att dom kommer att gå akter om oss och om vi ökar hastigheten något så kommer det att gå fint.

Jag undrar vad han menar. Vi seglar ju och har lite svårt att enkelt öka farten. Vi kan ju hålla kurs och fart så gott det går med hänsyn till vindhastighet och vindriktning men öka farten är lite svårt. Hade vi kunna segla fortare hade vi nog redan gjort det.

Kanske skojade han med oss eller så var han inkompetent.

Vi är framme i Port Elisabeth klockan 08:30 och sjösätter dingen för att gå in och checka in. Vi har ju varit här förut och vet vart vi ska och hur det går till.

Även denna gång har vi timat så att det inte skall bli övertidstaxa. Halv 9 är perfekt för då kan dom inte söla så att vi hamnar utanför kontorstid.

Det här inlägget postades i Långsegling.. Bokmärk permalänken.