20/3 Tre besättningar på beachbaren.

På beachbaren har man grillad lobster med tillbehör. För att locka kunder åker man omkring på ankringsplatsen för att försöka sälja på besättningarna en sådan här måltid.

Dom hade varit hos oss dagen innan men då hade vi tackat nej trots att han ville ge oss ett bra pris som han sa. Vi sa att kanske i morgon. D.v.s. idag kom dom ut igen och erbjöd oss lobstermåltiden för 80 EC. Jag påpekade då att jag var lovad ett bra pris och vi kommer överens om 75 EC/person. Det var nog så att 80 EC redan var ett bra pris. I alla fall enligt försäljaren.

Nu hade dom redan varit hos Andante men efter att jag prutat ner priset från det bra priset så var dom tvungna att köra över till Andante och justera ner även deras pris.

Jag börjar lära mig det här med att pruta. Det är ju lite osvenskt och tar ett tag innan man känner sig bekväm med det. Vi har hört att en del försäljare inte är bekväma med att man inte prutar och har till och med vägrat att sälja utan att man förhandlat om priset.

Jag mins en gång när vi inte prutade på några tomater och då slängde man till oss ett par extra utan förhandling.

Det var bestämt att vi skulle komma in till stranden kl. 7 på kvällen så vi bjöd in Andante och Ladybird till en sundowner i vår sittbrun halv 6. När vi sitter där och samspråkar kommer mannen från beachbaren och säger att middagen är serverad trots att klockan endast är 6. Vi sitter kvar en stund ändå.

Vid halv 7 tar alla 3 besättningarna sina dingar in till bryggan och vi går upp till beachbaren.

Det blir en fantastiskt trevlig kväll. Barinnehavaren och Anders i Ladybird står för musiken och alla vi andra sjunger med efter bästa förmåga.

Samlade på beachbaren.

Anders på gitarr och barinnehavaren på trumma.

Det här inlägget postades i Långsegling.. Bokmärk permalänken.