29/3 Vidare söderut.

Nu är vi på gång vidare söderut till Grenada.

Det var lovat att vi skulle få vind lite på nordsidan och då skulle det gå fint att segla med gennackern så vi sätter den när vi kommit ut ur bayen.

Äntligen gennakersegling.

Men, det visar sig att prognosen inte stämmer utan vindriktningen ligger betydligt mer på ost eller till och med lite på sydkanten. Om vi vill fortsätta med gennakern betyder det att vi blir tvungna att gå väster om Grenada. Gör vi det behöver vi ta en ordentlig lov åt det hållet eftersom Kick ’em Jenny är aktiv och det är ett säkerhetsavstånd på minst 5 Nm runt den.

Kick ’em Jenny är en undervattensvulkan som har utbrott ibland och just nu är det utfärdat varning för att komma i närheten. Går man nära den kan man råka ut för att havsvattnet tappar bärighet p.g.a. gasbildning. Det betyder att man helt enkelt inte flyter längre utan sjunker vilket vi inte tycker verkar så kul.

Därför river vi gennakern och sätter genuan i stället. Därmed är det inga problem att följa den route vi hade tänkt oss och undvika närkontakt med Kick ’em Jenny.

Vi kommer in  till Prickley Bay strax innan klockan 16. Prickley Bay är en stor vik på Grenadas sydsida som rymmer många båtar.

Det här inlägget postades i Långsegling.. Bokmärk permalänken.