2/1 2019

När jag far tillbaks från Marinan ser jag Igor och hans båt. Jag kör dit med dingen och det visar sig att han har varit ute i ett riktigt busväder, fått in vatten i båten som dränkt både batterier och motor. Han hade lyckats med lite hjälp komma in till ankringen och lagt sig för om en katamaran.

Eftersom han inte har någon motor känds det lite oroligt. Om han skulle dragga finns det inget han kunde göra för att förhindra att hans går in i båten akter om honom.

Jag ser att det ligger en dinge på styrbordssidan. Jag frågar Igor om han behöver hjälp. Jodå det skulle vara bra. Jag knopar fast vår dinge på babordssidan och så är vi klara för att bogsera båten till en boj. Det visar sig vara den stora bojen där det nyss låg den stora båten som vi hade för om oss innan vi ankrade om. Båten som låg där hade slitit sig under en kväll och stod nu på sandbanken längre väster ut. Det var ju en himla tur att vi flyttade oss. Annars hade vi haft en 50 tons båt på rymmen mot oss.

Amerikanen i den andra dingen och jag i min börjar dra Igors båt framåt samtidig som Igor tar upp ankaret för hand. Ankarspelet fungerar nämligen inte. Han är helt slut när han fått upp det i klyset. Vi lyckas precis undvika att båten dansar in katamaranen. Efter en tur runt ankringsplatsen lyckas vi få båten förtöjd i den för Igors båt överdimensionerade bojen.

Det här inlägget postades i Långsegling.. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till 2/1 2019

  1. Jan-Eric skriver:

    Det händer visst mer hos er än hos oss.

    Vi har varit utan statsminister i fyra månader och de fortsätter träta.

Kommentarer inaktiverade.