15/1 Nattsegling till Dominica.

Distansen till Portsmouth är 55 Nm vilket betyder att det är svårt att gå hela distansen även om man går precis när solen går upp och också hinna fram innan myndigheterna stänger för dagen. Kommer man senare måste man betala övertidspengar. Vi har som princip att undvika dessa kostnader.

Vi lämnar Martinique nästan exakt vid midnatt. Vi har mycket fin segling när vi kommit ut i sundet mellan Martinique och Dominica. Enda problemet vi har är att vi får sargassotång runt vindrodrets roder så det blir till att rensa det emellanåt.

När vi når upp till Dominicas sydspets gå det inte att segla längre så det får bli maskin fram till norra änden där vår destination Portsmouth ligger. Vi kommer fram klockan 10 och ankrar upp i viken. Sedan skall det checkas in. Motorn monteras på dingen och vi åker in till den stora bryggan.

Vi vet var immigration ligger och går dit och blir snabbt klara. Sedan skall vi till tullen. Den visar sig ligga lååångt bort men det är ju bara att promenera. Väl där skall det fyllas i en massa papper. Det blir lite problem för immigration har tagit vår zarpe men tullaren är hygglig så vi slipper gå den långa vägen tillbaks för att hämta den. Betalning skall till också EC $ 13.

Nu kan vi äntligen ta oss tillbaks till båten för några timmars sömn.

Det här inlägget postades i Långsegling.. Bokmärk permalänken.