15/2 En blöt dingefärd.

Vi hade blivit kontaktade av Looma IV som hade frågat om vi kunde hämta ut lite reservdelar till deras watermaker. Vi är ju på väg till Amerikanska Jungfruöarna och vi kan då ta med oss delarna eftersom Looma redan ligger där.

Det är en sträcka på 2,5 Nm till butiken där delarna skall finnas och man behöver färdas över innanvattnet. Den franska delen, Saint Martin gränsar till den holländska Sint Maarten och gränsen går rakt över detta innanvatten. Vi kommer alltså att besöka ett nytt land med dingen och egentligen skall man nog checka ut och in mellan dessa delar av ön med det bryr vi oss inte om.

Det blir en väldigt blöt färd eftersom vi har vinden emot oss på vägen till affären och det blir till att byta kalsonger och trosor när vi kommer tillbaks.

När vi kommer fram får vi leta runt lite innan vi hittar butiken eftersom den är ganska anonym men till slut hittar vi den och kan erhålla de delar som Looma beställt. Det blir lite tveksamt vad gäller ett filter men tydligen har Mads på Looma beställt detta i efterhand så vi betalar och tar med oss in alles 3 saker.

Lite delar till Loomas watermaker.

Återfärden blir inte lika blöt eftersom vi nu har vind och vågor med oss.

Här på innanvattnet ligger det massor av sjunkna båtar och man får passa sig så att man inte ränner upp i någon av dessa. Det skulle kunna punktera dingen och det vill man inte. Förutom dessa vrak ligger det enorma superyachts här. Både segel och motorbåtar.

Det här inlägget postades i Långsegling.. Bokmärk permalänken.