19/2 Kristanstedt, St. Croix.

Här ligger redan både Looma IV och Andante. Andante gick från Saint Martin dagen före oss vilket inte var så bra för igår när dom kom hit var det ”Presidents day”, en ledig dag och det innebär övertid för tull och immigration och därmed extra kostnader. Vi hade inte kollat upp detta men av någon anledning, tur förmodligen gick vi dagen efter och klarade oss därmed undan dessa extra kostnader.

Tidigare gick det att checka in här i Kristanstedt men efter de sista orkanerna hösten 2017 som ödelade öarna häromkring och också St. Croix måste man ta en taxi till flygplatsen för att genomföra incheckning. Vi tar oss iland och efter att vi frågat oss fram hittar vi ”taxistationen”. Det är ingen riktig sådan men det är här de samlas och väntar på kunder. Efter ett tag blir vi anvisade en bil av en herre som springer omkring och dirigerar kunderna och samtalar med chaufförerna.

När vi kommer fram skall vi hitta customs och immigration. Vi är ju 2 udda figurer här på flygplatsen eftersom vi skall gå genom tull och passkontroll men vi är ju redan på fel sida så att säga. Vi frågar oss fram och det känns verkligen som vi om vi går in bakvägen men det bli kanske så om man befinner sig på fel sida.

Vi träffar en Mr. Wheeler. Mannen som jag hade talat med i telefon från båten strax efter att vi ankrat. Amerikanerna har ett helt snurrigt system för att ta kontakt med myndigheten för ”Customs and border protection” som dom heter. Man är tvungen att ringa ett amerikanskt nummer från en telefon för att få instruktioner om hur man skall skrida till verket för att bli korrekt inskriven. Det korta samtalet på strax över 1 minut som jag ringde från min svenska telefon kostade 150 kronor.

Hur som helst så avlöper besöket utan några incidenter och vi får våra papper stämplade och underskrivna. Han frågar bl.a. om vi bor på båten. Jag svarar att vi tycker att vi gör det. Vi har varit ute och seglat heltid nu snart i 4 år så det kan man nog säga. Han himlar med ögonen och konstaterar att vi definitivt bor heltid på båten.

Sedan skall 2 trötta besättningsmedlemmar få tag på en taxi tillbaks till Kristianstedt. Det tar en stund eftersom det tydligen just nu inte landar några plan på ett tag. Efter en timma eller så får vi i alla fall åkt tillbaks och det känns skönt att komma ner i båten och kunna vila ut lite grann.

Det här inlägget postades i Långsegling.. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till 19/2 Kristanstedt, St. Croix.

  1. Wille skriver:

    Har det varit en Dansk besittning? Med tanke på de danskklingande namnen på de två städerna?

    • Hasse skriver:

      Jo det stämmer att öarna varit danska. Jag skriver i nästföljande inlägg om detta.

Kommentarer inaktiverade.