28/2 Vi handlar tillsammans med Andante.

Idag tänker besättningen p Andante tanka diesel, handla och checka ut för att i morgon gå till Culebra som tillhör Puerto Rico. Vi följer med dom och införskaffar själva lite mer proviant.

Vi kommer in i marinan och lägger till vid fuel docken för att fylla diesel. Jag kilar upp till marinakontoret och frågar om vi kan ligga någonstans medans vi provianterar och se, det går alldeles utmärkt. Efter tankning flyttar vi oss till en angiven förtöjningsplats. Vi har blivit lovade 2 timmar gratis förtöjning och vi hinner med våra ärenden på den tiden.

Sedan skall vi iväg till ”Custom and Immigration”. Här är det minsann inte ordnat så att det är lätt att ta sig till dom. Vi ankrar utanför byggnaden och jag kör in Åsa och Roy till en liten brygga som tycks vara ok. Vi skall ju inte lägga till dingen utan de skall bara hoppa iland. Vi blir omedelbart bortkörda och när vi är på väg därifrån kommer det ett sjöflygplan som landar alldeles intill oss.

Jag försöker därefter sätta iland besättningen vid byggnaden där myndigheten håller till men blir igen ivägkörda. Vi får inte beträda kajen. Vi måste komma in från gatan. Hur lätt är det när man befinner sig på vattnet. Vi blir hänvisade till kajdelen som befinner sig bortom stängslet som skall förhindra personer på land att komma in på kajen som är avspärrad.

Att ta sig upp på land från dingen är ingen enkel sak. Högt var det och rätt mycket skvalp från förbipasserande båtar. Hur som helst får jag satt iland Åsa och Roy och åker tillbaks till Andante för att invänta signal från besättningen när de är klara med det administrativa.

Hasse i dinge.

Medans vi väntar startar sjöflygplanet som landade när jag försökte få i land Andantes besättning. Pia tog en film på detta. Det verkar lite riskabelt eftersom det rör sig båtar i hamnen hela tiden och planet behöver som synes en rejäl startsträcka.

När utcheckningen är klar hämtar jag upp Andantes besättning och vi går tillbaks till ankringsplatsen.

Det här inlägget postades i Långsegling.. Bokmärk permalänken.