6/4 Cayo Lovisa.

Vi har upptäckt att mot eftermiddagen vrider vinden från SE till NE. Detta betyder att det är lämpligt att ligga på en styrbordsbog på förmiddagen och sedan göra ett slag när man märker att vinden är på väg att vrida. Kappseglarna brukar ju slå på ett vindskift och så gör även vi och får då fina kryssvinklar.

Vi kommer fram och det blåser rätt ordentligt men vi tar oss långt in och ankrar i en vik som ligger enskilt så att vi slipper Guarda Frontera och allt vad det innebär av administrativt besvär.

På vägen in går vi förbi en båt som heter No Stress. Den ligger väldigt exponerad för vind och sjö. Vi fortsätter längre österut och viken vi ankrar i är helt lugn. Skönt att inte behöva ankra där ute där den andra båten är. Förmodligen vågade han inte fortsätta in i viken eftersom det finns 2 st. 1,6 metare som man måste gå emellan. Vi såg aldrig djup mindre än 2,5 meter så vi måste ha träffat rätt.

Det här inlägget postades i Långsegling.. Bokmärk permalänken.