17/4 Mat, vilken lycka.

Det första vi gör är att vi båda går upp till CBP för att ånyo försöka checka in. När vi kommer dit och presenterar oss och framför vårt ärende tittar dom på våra papper och i datorn som nu fungerar och frågar oss vad vi gör där. Officeren säger att allt är klart och hälsar oss välkomna till USA. Det verkar inte som om dom har någon ordning alls och hela detta med gränskontroll, customs och immigration verkar vara mer eller mindre ett skämt. Dock så kan man misstänka att om man inte följer reglerna och råkar ut för en paragrafryttare krävs man på 50.000 kronor i böter med tillhörande kommentar ”That’s not my problem”.

I USA finns det gott om mat till skillnad mot varifrån vi kom. Vi besöker en supermarket och frossar i alla färska matvaror. Här finns det ägg till skillnad mot på Kuba.

Gott om mat.

Man inser inte hur fantastiskt välförsedda vi är med alla produkter som finns på butikshyllorna i västvärlden om man inte besökt ett land som Kuba eller det forna Jugoslavien.

Efter inhandlandet lämnar vi den dyra marinan och finner en ankringsplats lite längre söderut i ICW. Här är det ganska grunt men vi snirklar oss in mellan de andra ankarliggarna och fäller kroken på 3 meters djup.

Det här inlägget postades i Långsegling.. Bokmärk permalänken.