28/4 Födelsedagskalas på öppet hav.

Idag råkar skepparen att fylla år och fantastiska Pia har ordnat med persikohalvor och grädde. Till och med ett brinnande ljus har hon placerat bland persikohalvorna. Skepparen verkar helt omedveten om vad som har förberetts till hans ära.

Som framgår av filmen önskar sig skepparen mer vind. Prognosen har inte riktigt stämt överens med verkligheten och vi har börjat bekymra oss för om bränslet kommer att räcka hela vägen fram till målet som är Charletson. I morse hade vi 200 Nm kvar. Ett alternativ är att gå in till Savannah men det är knappast närmare så vi går för maskin med bästa ekonomifart vilket är ca. 3 knop genom vattnet. Som tur är har vi kraftig medström i form av Golfströmmen så vi gör mellan 5 och 6 knop över grund.

Man blir ganska besviken när man står i sittbrunnen och det ser ut som att man rör sig olidligt långsamt framåt. Skepparen försöker att räkna ut om vi klarar oss ända fram men det är svårt att bedöma hur strömmen kommer att se ut framöver. Vi fortsätter och hoppas på mer vind.

Det här inlägget postades i Långsegling.. Bokmärk permalänken.