15/5 Vi lämnar Belhaven.

Vi lämnar för ytterligare en tjatig dag på kanalen. Länga sträckor är spikraka grävda kanaler. Likväl är man ju tvungen att hålla järnkoll på framfarten. Det ligger stockar lite här och var som man måste undvika.

I slutet av dagens etapp kommer vi ut ur de grävda partierna och ut på lite öppnare vatten. Vi pratar om hur långtråkigt det är att färdas på detta sätt och att absolut ingenting händer. Vi ser ytterligare en stock som ligger och guppar förut om styrbord. Efter en liten stund visar det sig att denna stocken simmar! Det visar sig att det i själva verket inte kan vara en stock eftersom den har öron. Det är en svartbjörn som håller på att ta sig över till andra sidan av kanalen. Tyvärr var vi inte på alerten med någon kamera och björnen var strax på för långt avstånd för att fångas på bild.

Vi hittar sedan en ny ankringsplats vid sidan om kanalen för övernattning. Ytterligare 2 andra båtar ligger här.

Vi tittar lite på TV och när vi stänger av den surrar det betänkligt utifrån. Det visar sig var en stor ansamling av myggliknande varelser. Vi har som tur myggnätet satt för luckorna så de kommer inte in.

Det här inlägget postades i Långsegling.. Bokmärk permalänken.