29/5 – 6/6 Vi förbereder hemfärden.

Det är en hel del som måste fixas innan vi är beredda för flygningen hem.

Vi behöver demontera vindrodret och beställa nya delar för att reparera det efter att den tokige amerikanen hade dundrat in i oss vid bryggan i Great Bridge. Vi måste också renovera ankarspelet som hade börjat föra ett väldigt oväsen när man spelade hem ankaret. Det visade sig att lagren inte var gjorda av rostfritt stål så kulorna hade rostat så illa att axeln vaggade flera millimeter när den roterade.

Jag beställde reservdelar till både ankarspel och vindroder.

Det visade sig att det var inte så lätt att demontera lagerringen ur ankarspelets platta. Till min räddning fanns grannen Dan som bistod med en Dremel och med den och hans hjälp lyckades vi skära av ringen och knacka ut den. Reservdelar beställdes och de kommer att vara här när vi kommer tillbaka.

Jag mätte också upp alla mått för en ny genua som vi kommer att beställa från North Sails.

På morgonen den 4/6, dan före före vi skall flyga hämtas vi för den timma långa bilfärden till Richmond. Vi har bokat ett airbnb-boende i Richmond för en billig peng. Det visar sig vara en snubbe som är ljudtekniker och påstår att han har turnerat med Roling Stones. Vi tar hans påstående med en nypa salt. Han hade också spelat med Roxette och kände Marie Fredriksson. Vi låtsades vara imponerade av hans skryt.

Vi är rätt trötta och vilar ut på rummet. Framåt 3-tiden på eftermiddagen börjar det spelas på hög nivå från våningen under. Efter en bra stund kommer ägaren upp och ursäktar sig och säger att han glömt av att han hade hyresgäster för natten. Jag säger att det är inga problem bara dom spelar något bra.

På morgonen bokar vi en Uber som tar oss till flygplatsen. Vi flyger till Boston, London och sedan till Göteborg och kommer att vara hemma till midsommar.

Tillbaks till båten tänker vi vara någon gång i höst när orkansäsongen är i sitt slutskede.

Det här inlägget postades i Långsegling.. Bokmärk permalänken.