10/12 – 11/12 Förberedelser.

Under dessa dagar förbereder vi båten för vår bortovaro. Vi vet ju ännu inte hur långe det dröjer innan vi är tillbaks. Det är ju en hel del som skall tas om hand innan det blir möjligt.

Vi har haft en del strul med beställning av flygbiljetter och under den processen har vi lärt oss hur man inte skall göra. Vi beställde våra biljetter genom Kiwi som är en agent eller mellanhand mellan kund och flygbolag. Efter att fyllt i alla uppgifter för både mig och Pia gick jag igenom uppgifterna igen och under den processen ändrades Pia’s namn till Hans vilket jag inte noterade. Dessa program är så smarta tror dom och tror sig ”rätta” uppgifterna då det tror att det som står på kreditkortet säkert är vad som ska stå på biljetten. Beställningen blir alltså 2 biljetter med passagerarna Hans-Henry vilket är vad som står i mitt pass och Hans. Detta inser vi inte kommer att fungera när vi kommer till incheckningen och försöker få det ändrat men det visar sig omöjligt att ordna i.o.m. att vi beställt vi en agent.

Jag mailar agenten och de svarar att dom kommer att ta kontakt med mig inom 48 timmar och att det kommer att kosta en minder summa att ändra. De hör dock inte av sig och när jag skickar ett nytt mail får jag till svar att jag skall ha tålamod. Vi har kontaktat flygbolaget och hade vi beställt flygbiljetten direkt hade det inte varit något problem men dom kan inte ändra någonting eftersom det inte är vi som är beställaren.

Resedatumet närmar sig och vi vågar inte vänta på Kiwi längre så vi blir tvingade att köpa en ny biljett för sträckan Richmond till Boston. Det visar sig att det var rätt beslut, Kiwi hörde aldrig av sig före för avresedag. Det hör av sig 1 timma innan vi bordar planet och hävdar att dom inte kan hjälpa oss eftersom dom inte får kontakt med flygbolaget. Något jag tror ar rent tjurbajs. Vi hade i alla fall inga problem att kontakta dom. De hör av sig på telefon senare dagen för Julafton men mer om det i senare inlägg.

Det här inlägget postades i Långsegling.. Bokmärk permalänken.