Kan man vara mer enskild ?

Inte ett moln på julinattens himmel. Solen befinner sig bortom horisonten men ger ett sken upp på himlen i alla regnbågens färger. Horisonten syns hela vägen då det finns ett ljusare grå bälte varvet runt. Det enda som är riktigt mörkt är området ovanför masttoppen som med sin trefärgslantarna skänker trygghet och ritar alla sorters figurer mot stjärnhimlen. Vindrodrets vindflöjel vippar i takt med vågorna för att hålla båten på rätt kurs. Det brusar när vågorna bryter omkring båten. Det finns ingenting som tyder på att någonting annat än den lilla värld av 10 m båt existerar. Inte någon kust, lanterna från någon annan båt eller fyr syns. Bara vatten och himmelen. Man sitter i timmar och funderar på allt möjligt. Det är lätt att komma in på existentiella frågor. Känslan går nog inte riktigt att förklara utan kan nog endast förstås av den som själv befunnit sig i liknande situation.

Det här inlägget postades i RadioBlogg, Skottlandssegling 2011. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Kan man vara mer enskild ?

  1. Elny skriver:

    Det var mycket vackert beskrivet. Man säger att ta dagen och stunden och när man upplever den som ni gör måsta vara mycket tillfredsställande. Kan nog föreställa mig känslan, nästan euforisk.

Kommentarer är stängda.