Nästan framme i Danmark.

Andra dygnet avverkade vi 151 Nm. Vinden skralnade något framåt natten, annars hade vi nog upprepat föregående dygnsdistans. Nu börjar det kännas varmare. Morgonen bjöd på strålande solsken från en klarblå himmel. En undran bara: varför skall solen alltid vara bakom seglen? Teaken i sittbrunnen har ännu inte torkat och klockan är 10 på förmiddagen. Vi har nu plattläns in till Thyborön och vi har för första gången provat kutterstagsstagsseglet eller vad man nu skall kalla det. Vinden är ganska svag så jag vet inte om det kommer till sin rätt. Man kan nog ändock konstatera att båten rullar betydligt mindre med detta segel som förhindrar den tvära luftströmmen framför masten. Skall bifoga en bild på detta när vi får tillgång till nätet. Vi har nu 15 Nm till infarten. Vi går nog till Doverodde där vi för 2 år sedan red ut en storm (den som sänkte den ryska stenfraktaren vid Ramsö) och som har en restaurang med utmärkt mat.

Kutterstagsstagseglet på inre förstaget

Kutterstagsstagseglet akterifrån.

Det här inlägget postades i RadioBlogg, Skottlandssegling 2011. Bokmärk permalänken.