19/9 Vi lämnar Shelburne.

Strax efter soluppgång lämnar vi bojen och tuffar ut här ifrån viken. Vi tänker ta oss till Yarmouth som ligger på östra Nova Scotia för att sedan ta oss över till Maine, USA så att vi skaffar oss ett större avstånd till orkanen Fioana som väntas träffa östra Nova Scotia till kommande helg.

Det blåser från NW och vi har medvind ner till sydöstra udden av Nova Scotia. För att slippa spira i den rätt höga sjön krysslänsar vi och seglar en bra bit från land innan vi gippar och kan ligga upp på västra sidan av halvön.

Vi hade trott att vi skulle bli tvungna att ta till maskin under kvällen men vinden står sig och vi kan segla ända fram till inloppet.

Väl framme vid marinan dit jag skrivit och frågat om möjligheten att få en boj och blivit lovad att i stället kunna lägga till vid flytbryggan hittar vi 2 bryggor. Den ena är näst intill full men den andra är helt fri från båtar så vi förtöjer vid den. Väl förtöjda inser vi varför denna bryggan är ledig. Det är så mycket måsskit att det går inte att sätta ner foten utan att sulorna blir skitiga. Nåväl, det är sent, nära midnatt så vi bestämmer att vi skiter i detta. Mycket skit här.

Yarmouth.
Det här inlägget postades i Långsegling.. Bokmärk permalänken.