25/9 Det blåser inte.

Vilken befrielse. Vinden avtog efter hand igår kväll och vi sov som stockar hela natten. Vi vaknar upp till en helt annan värld. Nästan vindstilla.

Vi har märkt att båten har gjort dålig framfart för maskin på sistone. Vi misstänker att det är beväxning på propellern som är boven i dramat. Eftersom det nu är fint väder tänker skepparen bada och rätta till detta.

Bada kanske är lite mycket sagt för det är endast 13 grader i vattnet. Det får bli våtdräkten på och strumpor. Det känns ändå ganska obehagligt när vattnet strömmar in i dräkten men man får bita ihop och snart har skepparens kroppsvärme fåt upp temperaturen på vattnet innanför dräkten.

Efter ett litet tag är propellerbladen rena från snäckor.

Badkruka.

Efter ”badet” lämnar vi viken. Det är så lite vind att det blir maskin till Deer Island där vi tänkt att ankra och sedan tanka diesel nästa dag. När vi kommer fram tycker vi inte att ankringsplatsen ser så tilltalande ut så vi går direkt till tankstationen och förtöjer där.

Det visar sig att det är stänkt idag. Det är ju Söndag. Vi stannar helt enkelt kvar på flytbryggan och tänker tanka i morgon bitti.

Det här inlägget postades i Långsegling.. Bokmärk permalänken.