7/12 Vi lämnar USA.

Idag kom vi iväg lite före klockan 8 lokal tid. Det var rejäl dimma. Man såg inte mer än 50 meter så radarn kom väl till pass. Det har varit motorgång hela dagen. Lite senare på eftermiddagen fick vi lite vind från SW och kunde börja motorsegla. Just nu håller vi på att ta oss över Golfströmmen. Den sätter med 2,5 knop åt NE. Det hållet ska inte vi utan vi vill komma över den så fort som möjligt. Det är inte så lätt om man vill undvika att kana iväg norrut. Under kvällen blev vi uppkallade av ett hangarfartyg som undrade om vi kunde flytta på oss. Man är ju inte så kaxig mot sådana så jag meddelade att vi väjer. Vi visade grön lanterna. Dessutom gick vi ju för maskin även om vi hade segel satta så det var ju korrekt att vi var väjningsskyldiga. Det blåser 5-6 m/s från SW och vi gör ca 4,5 knop. Klockan är nu 22 och vi skall vara förbi Golfströmmen om ca. fyra timmar.
Det här inlägget postades i RadioBlogg. Bokmärk permalänken.

Ett svar på 7/12 Vi lämnar USA.

  1. Wille skriver:

    Vad hette hangarfartyget?

Kommentarer är stängda.