8/12 Nu har vi kommit över Golfströmmen.

Det var skönt att lämna Golfströmmen bakom oss så att vi kan koncentrera oss på att göra fart mot Karibien.
Vi kunde sitta en stund i solskenet i sittbrunnen och dricka lunchkaffet. Annars regnade det en del idag. På nätterna verkar det som att det är precis som när vi gick över ekvatorn med dom obligatoriska squallsen. Det är i alla fall ganska varmt. Vattnet höll som mest 26 grader men har efter passagen av GS gått ner något till 23.
Sjön har varit ganska stökig idag så det har varit lite svårt att få seglen att stå och att röra sig i båten.
Vi är sedan igår eftermiddag ute på internationellt vatten och jag kan börja använda radion för email och väderinformation. I USA krävs att man har en General Licence eller motsvarande för att man som utlänning ska få använda amatörradion. Det var lite dumt eftersom jag inte kunde testa att systemet fungerade innan vi gav oss ut på den 10-11 dar långa seglingen. Som tur är fungerar allt som det ska. En annan knäpp sak är att jag kan inte använda amerikanska landstationer eftersom USA inte tillåter tredje-partskommunikation. Det är egentligen inte något problem eftersom det finns ett antal kanadensiska stationer som har bra anläggningar. Däremot kan man använda de amerikanska för att lämna positionsrapport.
Nu till kvällen har fartygstrafiken minskat betydligt och man kan koppla av lite. Inga fler hangarfartyg har visat sig som kräver att vi flyttar på oss. Faktiskt är AIS-listan för de mesta helt tom.
Det här inlägget postades i RadioBlogg. Bokmärk permalänken.