23/12 Det kan vara lite svårt att sova ibland.

Vi ligger verkligen nära dingebryggan men ibland förs det ett jädra liv sent inpå natten och ögonlocken vill inte riktigt intaga sin rätta position under natten.

Ljudlig dan före dan.
Det här inlägget postades i Långsegling.. Bokmärk permalänken.

Ett svar på 23/12 Det kan vara lite svårt att sova ibland.

 1. Lars Fjelddahl skriver:

  Var inte detta oljud en sorts karneval, eller var det bara öns alla tutor som fastnat i intryckt läge?
  På Martinique en dag 1989, så frågade jag en fransyska som var kocka på en svenskt båt om varför det var så himla många bilar där vid Fort-de-France. Hon svarade att nationalsporten här, det var att ha så många flickvänner som möjligt. Om man, som i Sverige, skaffade en lägenhet, så kunde man bara ha en tjej i taget, men om man skaffade en bil, så kunde man ”serva” 7-8-9 flickvänner, som alla då trodde att hon var den enda, fastän det egentligen visste att det kanske inte riktigt var så.
  På de engelsktalande öarna är fenomenet detsamma: man ska ha många flickvänner och råkar en bli gravid, så tar man inte ansvar, utan går till baren och skaffar en tjej till.
  Så detta oljud kanske var de lokala hannarnas förtvivlade parningsrop?

  Oljudet på Trinidad, när det är karneval, är betydligt trevligare, men då vill man heller inte sova bort nätterna i båten, utan man dansar på gatorna dygnet runt. I alla fall när jag var där några gånger på 90-talet.

  (jag fick tips om er sajt/blogg av Bosse Sundestrand, som jag bor nära och vi seglade i samma klubb på 70-talet)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *