17/1 Framme på Antigua.

Klockan är 02:30 när vi kommer fram till viken på Antigua. Det är becksvart och vi tar oss försiktigt in m.h.a. radarn för att inte kollidera med någon av all ankarliggarna.

Vi ankrar upp på norra sidan av den bojade kanalen där det inte ligger några båtar alls. Det blev the och äggmacka innan vi kojar.

När vi vaknar är det en del saker som måste göras. Dingen ska pumpas upp, motorn sättas på och skepparen måste åka in och klarera in. I dessa länder ser sig myndighetspersonerna ofta så viktiga att man måste vara respektabelt klädd när man besöker dom.

Dressed for success.

Jag puttrar in till de 3 myndigheterna som ska besökas. Det är immigration, tull och hamnmyndigheten. Det tar en stund att få alla papper ifyllda trots att jag gjort en anmälan på nätet och där fyllt i alla uppgifter. Hos hamnmyndigheten betalar jag $80 EC för en månads cruising permit. Verkligen tur att vi hade kvar EC $ sedan 2019. Här tar dom bara kontanter.

Efter att allt är klart tar jag dingen tillbaks till Trud och vi flyttar in närmare land för att inte ha så lång dingefärd i fortsättningen.

På vägen går vi en sväng till Yolo som ligger här och vi snackar en kort stund med dom.

När vi ankrat upp igen tar vi båda dingen in för att få lite internet.

På väg in för internet.
Det här inlägget postades i Långsegling.. Bokmärk permalänken.