7/2 Lite proviantering.

Motorn sätts på dingen och vi kör in till marinan som visar sig vara väldigt ogästvänlig. Normalt brukar det finnas en dingebrygga där man kan lägga dingen för att utföra ärenden iland men här verkar man snarare gör allt för att slippa ha med besökande ankarliggare att göra.

Vi lägger dingen mellan två båtar som är förtöjda vid en flytbrygga. Problemet då är att det finns en låst grind för access till bryggan. Att komma ut är inget problem men för att komma in behöver man nyckel men jag ser att man kan smita förbi om man går ner vid strandkanten så vi tar det problemet när vi kommer tillbaks. Dingen ligger nog ganska säkert i alla fall.

Jag går in på kontoret och det visar sig att datorsystemet fortfarande är nere. Jag frågar också var man kan handla matvaror och blir hänvisad till en butik längre in mot staden.

Vi beger oss iväg och hittar snart en ganska välsorterad matvarubutik där vi kan fylla på våra förråd.

Marinan i Basse-Terre.
Gatan med affärer.

Efter proviantering ger vi oss av söderut. Vi har försökt beräkna ankomsttiden till Martinique så att vi kommer fram när det ljusnat. Vi har alltså tänkt segla natten för att komma fram till morgonen.

När vi kommer fri från udden får vi ganska hård vind och vi behöver ligga upp en del så det blir lite tufft när det blåser runt 30 knop (15 m/s) men vi gör bra fart.

Det blir en paus i blåsandet när vi passerar Les Saints som läar en stund innan vinden kommer igen.

Det här inlägget postades i Långsegling.. Bokmärk permalänken.