16/2 Födelsedag.

Idag fyller Pia år och vi tänkte ta oss in till marinan och besöka en restaurang. Vi hittar en restaurang som vi tycker verkar bra men den öppnar inte förrän om 45 minuter så vi tänker ta en aperitif i en bar som ligger alldeles intill.

Efter en del diskussion och gestikulerande får vi in en mojito. Bartendern pratar ingen engelska och min franska är bara något bättre än hans engelska men vi lyckas beställa det vi ville ha.

Mojito.

Sist vi fick en mojito var på Kuba 2019. Den var väldigt stark och då frågade bartendern om vi ville ha i mer rom i vilket vi avböjde.

När vi avnjutit mojiton stegar vi upp på andra våning till restaurangen. Då visar det sig att den är stängd hela dagen så det blir till att hitta en annan. Det blir den enda vi ser som är öppen så det får bli den trots att vi tycker dom spelar hög musik. Vi hittar ett bord lite avsides och maten visar sig mycket god.

Vi säger att vi vill ha köttet medium till medium rare men då bara servitrisen skakar på huvudet och det blir uppenbart att vi trampat i klaveret när den heta stenen kommer in på bordet. Vi ska alltså själva steka köttet och kan ju då bestämma hur stekt det ska bli.

Köttet steks.
Utsikt från restaurangen.
Det här inlägget postades i Långsegling.. Bokmärk permalänken.