Sista biten hem.

Det blir tidig avgång idag och gennackersegling mot Göteborg. Vi gör bra fart. Ständigt över 8 knop. Efter hand ökar vinden ytterligare och efter 2 timmars gång tycker vi att det är väl mycket segel uppe (85 m2). Hastigheten pendlar nu mellan 8.5 och 9.5 knop. Vi drar ner strumpan över genackern och sätter genuan. Med endast denna gör vi ändock 6-6.5 knop. Vid halv 1 lägger vi till i hemmahamnen och har då gått de 35 Nm från Läsö på exakt 5 timmar. Alltså 7 knop i snitt. Det känns inte alls som att vi varit borta 7 veckor. Hade varit helt ok att vara ute ytterligare 7 sådana.  Nu väntar urplockning av båten och tvättmaskinen hemma kommer att få göra tjänst.

Rolig segling från Läsö.

MOV00061

Det här inlägget postades i Skottlandssegling 2011. Bokmärk permalänken.

1 svar på Sista biten hem.

 1. Monty&Betty skriver:

  We are still in Colorado enjoying not being in Texas and the 100[F}degree plus weather. We now have wi-fi for a day so caught up on your adventures. Sounds like a wonderful time with some speedy sailing on the return and good times in Scotland.
  We have been traveling around Colorado since the end of June and dont plan to return to Texas until it cools off there which doesnt look like it will happen for awhile. Its is very nice here, 45F to 85F.
  We had many blow outs on tires getting here but now no problems.
  Really enjoyed reading of your travels and look forward to to a long Skype visit when we return.
  Best regards to you and Pia.
  Monty&Betty

Kommentarer är stängda.